Door onze eigen ontwikkelde methode zijn we

Intiverend

Het toevoegen van een uitnodigend spelelement kan zorgen voor meer plezier, betrokkenheid en motivatie bij deelnemers van een activiteit of evenement.

Intrigerend

Iedereen doet mee, tegelijkertijd op eigen niveau". Alle deelnemers, ongeacht hun leeftijd, vaardigheid of fysieke gesteldheid, kunnen deelnemen aan de activiteit en worden uitgedaagd op hun eigen niveau.

Intens

Bij het beoefenen van sport en beweging worden verschillende vaardigheden op verschillende vlakken ontwikkeld. Dit kunnen vaardigheden zijn op het gebied van kleine en grove motoriek, oog-hand coördinatie en oog-voet coördinatie.

Intentioneel

Bewegen is een van de meest natuurlijke activiteiten die we als mens kunnen doen. Maar bewegen is niet alleen belangrijk voor onze fysieke gezondheid, het kan ook een belangrijke rol spelen in ons leerproces.

Interactief

Samen spelen en leren bevordert sociale interacties en vaardigheden zoals samenwerken en probleemoplossing. Het stimuleert creativiteit, verbeelding en motorische vaardigheden bij kinderen én volwassenen.

Het Wijsfit team

Het Wijsfit-team bestaat uit een groep ondernemers en zzp’ers die zich inzetten voor een vitalere en bewustere wereld op het gebied van gezondheid. Wij vinden samenwerking van groot belang, omdat we op deze manier verschillende kwaliteiten, kennis en invalshoeken kunnen bundelen en zo een breed draagvlak kunnen creëren onder de mensen in de provincie. Door deze samenwerking weten we wat de behoeften van de mensen zijn en kunnen we voor iedereen iets betekenen, ongeacht in welke vorm.

Met ons eigen Wijsfit-programma en onze unieke methode willen we mensen op een bijzondere manier laten bewegen, ontspannen en vooral laten genieten van wat Wijsfit zo leuk maakt. Dit doen we onder andere door het aanbieden van groepslessen, specials, weekendactiviteiten en events op unieke locaties en in een unieke omgeving.

Ontstaan door

Het WIJ(S)FIT team is ontstaan omdat het Sportbedrijf ‘Het Verschil / De Oude Manege’ benaderd werd door fitnesscentrum ‘Veldwijk’, dat na 40 jaar gestopt was.

Veldwijk wilde voor de bestaande en nieuwe sporters een nieuwe thuisbasis bieden waar men zich goed voelt, zich thuis kan voelen en op de manier kan bewegen die men verkiest, met goede begeleiding. Door samen te werken met verschillende bedrijven, ondernemers en instanties in de provincie Groningen, staan we gezamenlijk voor dit programma waardoor de kwaliteit naar een hoger niveau wordt gebracht. Ook wordt er gekeken naar elk individu binnen dit programma zodat iedereen zowel mentaal als fysiek sterker wordt en deze ontwikkelingen kan toepassen in het dagelijkse leven. Het doel is om jezelf steeds beter te leren kennen, te ontdekken wie je echt bent en wat jou helpt om het maximale uit het leven te halen.

Wat wij aanbieden

Bij Wijsfit bieden wij dagelijks groepslessen aan met onze unieke Wijsfit Methode. Daarnaast bieden we ook de mogelijkheid om zelfstandig te trainen in onze workoutboxen. Deze boxen zijn zo ontworpen dat je verschillende materialen kunt gebruiken om op een bewuste en functionele manier te trainen. In tegenstelling tot traditionele fitnessapparaten waarbij je alleen de spieren traint die daarvoor bedoeld zijn, dagen wij je uit om actief na te denken over je bewegingen en bewust te trainen.

Onze unieke locatie

De WIJSFIT METHODE is ideaal om uit te voeren op de multifunctionele sport- en ontmoetingsplek ‘De Oude Manege’, waar beweging centraal staat in verschillende bedrijfsthema’s. De locatie is geen doorsnee sportschool; deze unieke methode is geschikt om zowel de mentale als fysieke ontwikkeling op diverse vlakken te bevorderen. Het bedrijf is gericht op verbinding en een huiselijke sfeer, waarbij iedereen welkom is en zich op zijn gemak voelt. Er vinden talloze activiteiten tegelijkertijd plaats, waardoor het bedrijf functioneert als een ‘kleine mini-maatschappij’.

De locatie biedt tal van voordelen:
• De open ruimtes zorgen ervoor dat mensen elkaar kunnen zien en op hun eigen manier kunnen bewegen. Dit motiveert de groep en zorgt voor een hechte band tussen mensen met dezelfde interesses.
• De afwisseling tussen koud en warme ruimtes draagt bij aan bewuste ontwikkeling van het immuunsysteem, weerstand en mentale veerkracht.
• Er zijn veel mogelijkheden voor groepslessen en er is veel variatie in de organisatievormen. Dit zorgt voor mentale gezondheid en uitdagingen op verschillende manieren, waardoor er niet langer sprake is van vanzelfsprekendheid en mensen actief worden geprikkeld om hun hersenen positief te trainen.

Op welke wijze werken wij?

Wij werken met een eigen unieke methode, omdat wij vinden dat er veel meer te behalen valt dan wat er op dit moment gebeurd. Iedereen functioneert op de automatische piloot wat ook binnen veel groepslessen gebeurd. Je komt binnen je gaat zitten op je fiets, de instructeur gaat voor de groep zitten op zijn eigen fiets, vertelt wat de bedoeling is, doet mee en iedereen volgt. Dit werkt bij veel mensen wel, alleen wij weten dat de methode die wij gebruiken veel meer opbrengt dan alleen het fysieke deel.